Környezetbarát: gyengéd a természethez és a környezethez

Minden egyes emberi beavatkozás a természetbe befolyásolja a természetes ökoszisztémát. Ezért olyan fontos a környezetbarát szemléletmód a Biogents számára. A Biogents elfogási technológiájának kifejlesztésekor olyan célzott megközelítést vettünk figyelembe a szúnyogok ellenőrzésében, amely nem tartalmaz toxinokat. A Biogents szúnyogcsapdái környezetbarátak és ártalmatlanok az emberekre, háziállatokra és a hasznos rovarokra.

A szúnyogok kültéri célzott elfogása egy viszonylag új ellenőrzési módszer , amely fenntartható és hosszú távú hatású. Az ellenőrzés nem azonnali, és néhány naptól több hétig tarthat, mire észrevehetővé válnak az eredmények. A csapdákat megfelelő módon el kell helyezni és hosszabb ideig folyamatosan működtetni kell a kívánt hatás elérése érdekében.

A csapdák egyedi kialakításának és a csalogató ingerek sajátos kombinációjának köszönhetően elsősorban szúnyogokat és más vérszívó rovarokat fognak el.

Az ingereknek ez a kombinációja nem vonzó más (hasznos) rovarok számára,mint például pillangók, katicabogarak vagy szitakötők; ezért távol maradnak a csapdától. Ugyanakkor azonban nem lehet garantálni, hogy a jótékony rovarokat véletlenszerűen ne szívnák be. Ez azonban nagyon ritka és jelentéktelen az adott ökoszisztéma szempontjából. Ezzel szemben a rovarirtó szerek vagy az UV-fény csapdák nem válogatnak: elpusztítanak minden rovarfajt, amellyel a vegyi anyaggal találkozik vagy amelyet a fény vonzott.

A Biogents nem alkalmaz mérgező rovarirtó szereket. A csapdába szívott szúnyogok egyszerűen kiszáradnak és komposztként felhasználhatóak. Az összes felhasznált csalogató anyag, amely a csapdából a levegőbe kerül, akkora mennyiségű, mint egy emberből kibocsátott mennyiség. Ezért a csapda folyamatos használata biztonságos az emberi egészség és a környezet számára.

Az ökológiailag kompatibilis azt is jelenti, hogy nem kerülnek toxinok a környezetbe. Ebben a tekintetben a széndioxid CO 2 felhasználása mint kiegészítő csali első pillantásra problematikusnak tűnhet. A csapdákban felhasznált szén-dioxid mennyisége ugyanakkor rendkívül kicsi az ipar és a gépjárművek kipufogógázaival összehasonlítva: A csapda naponta körülbelül ugyanannyi szén-dioxidot bocsát ki, mint egy nyugodt ember. Ezen túlmenően a sűrített gázpalackokban a szén-dioxid gáz túlnyomórészt más anyagok szintézisének mellékterméke, tehát nem külön a fosszilis tüzelőanyagokból lett előállítva. Ennek megfelelően környezet és éghajlat-semleges. A felhasznált szén-dioxid szintén élelmiszer-minőségű: ugyanaz, mint amelyet a szénsavas italok és az éttermekben felszolgált csapolt sör előállításához használnak.

A csapdák energiafogyasztása nagyon alacsony (kevesebb, mint 4 watt, azaz kb. 0,1 kW / nap). Ez megközelítőleg megfelel az egyes szórakoztató elektronikai eszközök készenléti állapotban történő fogyasztásának.