Sticky-Trap bögöly csapda 1,5l

13300 Ft

A Sticky Trap Bögöly csapda ragasztó helyes használata

A Sticky Trap bögöly ragasztónkat a jól ismert és legolcsóbb bögöly csapda készítéséhez használjuk, amelyhez mindössze egy fekete vödör és egy kötél szükséges. Az ötlet Belgiumban, 2014 nyarán született megés mostanra a bögöly csapdákat széles körben használják ló……otthon?, lovardákban, állatkertekben és állatfarmokon,valamint uszodákban, sportpályákon és kempingekben, ahol a böglyök nagy számban előfordulnak. Ugyanolyan tulajdonságokkal bír (hő-mozgás-vonzás-elfogás) mint a normál bögöly csapdák, azonban sokkal olcsóbb és hatékonyabb! A régi, hagyományos H-trap bögöly csapda működési elve egyszerű. A böglyök, lódarazsak és más csípő rovarok az infravörös látásukkal melegvérű állatokra vadásznak. Akárcsak Ön, vagy az állatai. A bögöly csapda fekete labdája melegebbé válik, mint a környező levegő, és a szélben mozogva vonzza a csípő böglyöket. A bögöly próbálja megcsípni a labdát, de a zsák alá kerülve, végül a H-trap gyűjtő edényében végzi. A ragasztós bögöly csapdákat évek óta használják és jobb eredményeket érnek el velük, mivel a rovar landoláskor egyből beleragad a ragasztóba. A csapdákat olcsóbb és könnyebb összeszerelni, és mindössze pár darabbal nagy területet tud lefedni.A  Sticky trap gazdaságos bögöly csapdában a H-Trap labdáját egy fekete vödör helyettesíti, amely felmelegszik a napfényben és mozog a szélben. A vödör külsejét a speciálisan kifejlesztett Sticky Trap ragasztóval kell bekenni. A bögöly meglátja a mozgó fekete vödröt, megpróbálja megcsípni és beleragad! A Sticky Trap ragasztó speciálisan kifejlesztett, környezetbarát, biztonságos a használata és nem jelent fenyegetést egyéb állatokra.

Sticky Trap, hozzáadott csali anyag nélkül!

A Sticky Trap nem tartalmaz hozzáadott csali anyagot. A méheket, dongókat, pillangókat és más fontos fajokat, amelyek az édes nektárt keresve beporozzák a növényeket nem vonzza a ragasztó! A reprodukciójukhoz szükséges vérre vadászó böglyöket kapja el. A bögöly ragasztó vonzó ereje kifejezetten a böglyök, lódarazsak és kicsi, csípő rovarok elfogására lett kifejlesztve és másokra teljesen biztonságos (emberekre & állatokra).

Mindig a Sticky Trap bögöly csapda ragasztóját használja, amely teljesen biztonságos! Vigyázzon az utánzatokkal és hamisítványokkal. A Sticky Trap rendelkezik MSDS-el (Material Safety Data Sheet-Anyagbiztonsági adatlappal), amelyet megtalál a honlapunkon, természetes ásványokból készül és nem mérgező. Javasoljuk, hogy a csapdát lovaktól vagy más állatoktól távolabb helyezze el. Amennyiben a ragasztó az állat bőrére vagy szőrére kerül, nem okoz kárt és pár napon belül lejön. Bármely kérdés esetén keresse fel minket.

 

Sose helyezzen el bögölycsapdát egy virágos mezőn.

Hogyan készítsünk bögöly csapdát vödörből?

1. Fúrjon lyukat a vödör tetejébe és vezessen át rajta egy kötelet. Vezesse át a kötelet egy fém gyűrűn és kössön rá egy csomót, hogy ne férjen ki a lyukon. Elegendő lehet egy nagy, erős csomó is.

2. Csavarjon egy kicsi kampót egy kb. 50 cm-es léc aljára. Akassza fel a kampóra a vödörhöz csatlakoztatott kötelet (lásd a képen).  A vödör talajtól számított ideális távolsága 100 cm.

3. Szerelje fel a lécet egy rúdra, amely a növényzet közelében lett elhelyezve. Fontos, hogy érje a nap!

4. Nyílt terepre kell elhelyezni, hogy a vödör mozogni tudjon a szélben. Végül kenje fel 1-2 mm vastagon a ragasztót a vödör külsejére egy kefével vagy spaklival. Viseljen kesztyűt, Ragad!

5. A vödör a területen kívül helyezkedjen el. Máskülönben a lovak hozzá dörgölőznek a csapdához, így a böglyök a lovakhoz tapadnak és nem a csapdához.  Ez nem okozna kárt a lovakban, de nyilván nem lenne kellemes.

A csapdák különböző anyagból készülhetnek, azonban a műanyag a legalkalmasabb. A csípő böglyök ellen fekete vödröt javaslunk. Lógassa fejjel lefelé egy nyílt területen, hogy tudja  a szél mozgatni, feltudjon melegedni és ezáltal vonzani tudja a böglyöket.  Istállókban és csűrökben fehér vödröket,tejes dobozokat és hasonló termékeket is lehet használni az (istálló) legyek elfogásához. A vödrök egy spaklival könnyen eltakaríthatók, így évről évre újra felhasználhatóak.