Redtop légyfogó, utántölthető

7300 Ft

A REDTOP Dél-Afrikában gyártott légyfogó rendszer, melynek célja, hogy csapdába ejtse, s így távol tartsa a legyeket a háztól és a házhoz tartozó melléképületektől, illetve mezőgazdasági felhasználás esetén az állatoktól. A REDTOP egy forradalmian új elképzelés a légymentesítésre. A termék környezetbarát, az ózonréteget sem károsítja.

A rendszer lényege, hogy a PONGO csalipor hatására a piros tető nyílásain, majd a szűkítő hálón keresztül a fóliazsákba repülnek a legyek, ahonnan már nem tudnak kiszabadulni. Ennek két oka van, egyrészt, hogy a légy mindig a fény felé repül, melyet a tető teljesen elzár, másrészt a piros tetőhöz tartozó szűkítő tölcsér nem teszi lehetővé a kirepülést. A fóliazsáknak kb. egynegyed része van megtöltve vízzel és a csaliporral. A csali elpusztult tengeri állatok tetemének kiszárított, és porrá tört keveréke. A víz hatására keletkező biológiai bomlás során olyan szagot áraszt, amely a legyek szaporodási ösztönére hat. Ezáltal - széljárástól függően - 10-40 méteres körből csalogatja csapdába a legyeket. A bekerült legyek a felső háromnegyed részben röpdösnek, és ezzel a még kint lévő legyeket is odacsalogatják. Ezt követően elpusztulnak.

Alkalmazás: Helyezzük az épületektől 8-20m távolságra lévő fa árnyékos koronájába. Sose tegyük nyílt, esetleg huzatos és/vagy napsütötte helyre! 3-5 m-en belül mi is érezzük a szagát, ezért helyezzük elég távol az ablakoktól, ajtóktól.

Használati utasítás: Egy tasak REDTOP légyfogó csalétket szórjunk be a csapda műanyag zacskójába, öntsünk rá kb. 1 liter ioncserélt, vagy desztillált vizet. Ne felejtsük el a hálót tölcsér formájúra igazítani, hogy legyen hol a legyeknek a csapdába repülni! A csalétek a csapdába helyezéstől és felhígítástól számítva 2-6 nap múlva fejti ki vonzó hatását és fogja össze kb. 30-40 napon keresztül a házi legyeket kb.30-40 m-es körzetből. Tartós melegben (napi átlaghőmérséklet 20°C felett, 2-6 napig) helyezze ki a csapdát. Esős és hűvösebb időben nem indul meg a megfelelő illatképződés és ezt követően már nem "indul be" a csali!

A csalétek besűrűsödésének megelőzése érdekében az elpárolgott vizet hetente ioncserélt, vagy desztillált vízzel pótoljuk, amivel vonzó hatása fokozható. A már elhasznált csalétket mindig frissel pótoljuk. Amennyiben a csalétek szaga zavaró lenne, úgy a cserét végezzük 2-3 hetenként.
A hatását vesztett csalétek a csatornába kiönthető, illetve a szemétbe dobható.

Tárolás: Eredeti, zárt csomagolásban, hűvös, száraz fagymentes helyen tárolva, a gyártástól számítva 5 évig használható fel! Fagyveszélyes! Nyáron gépkocsiban hagyva tönkremegy!

Figyelmeztetés: Élelmiszertől elkülönítve, gyermekek által hozzá nem férhető helyen tárolandó. Használat után meleg, szappanos vízzel mossunk kezet.

Az általunk forgalomba hozott csalipor minden esetben hibátlan. A termék csak megfelelő tárolás és időjárási viszonyok között működik! Be kell tartani az erre vonatkozó előírásokat!

Származás: Dél-Afrikai Köztársaság

Minősítése: szabadforgalmú irtószer

Engedélyszáma: OTH 2514/2000

OEK szakvélemény száma: 8011/130/200.DD0.

Hatóanyaga: növényi olajjal kevert fehérjekivonat

Kiszerelés: eldobható és utántölthető változatban.

1 db csapda

1 db csali anyag