Elhelyezés

A megfelelő elhelyezés és alkalmazás mind fontos tényezői a hatékony szúnyog ellenőrzésnek

A csapdák csak abban az esetben fogják hatékonyan és állandóan csökkenteni a szúnyog populációt, ha azokat megfelelően helyezik el és végig a szezon során folyamatos használatban vannak.

Van néhány szabály a csapda optimális pozicionálására, azonban figyelembe kell venni, hogy minden területnek és ingatlannak megvannak a saját, egyedi jellegzetességei. A megfelelő elhelyezés megtalálása végett és a legmagasabb elfogási arány érdekében, teszteljen több helyszínt!

Általános javaslatok

Nem javalott
Nem javalott
Javalott
Javalott
Javalott
Nem napos
Nem szeles
Nedves
Bokros-cserjés
Árnyékos

Mikor?

A csapdát akkor kell kihelyezni, amikor az átlaghőmérséklet 15 ° C fölé emelkedett . Ezen a hőmérsékleten a felnőtt szúnyogok aktívan repülnek. A legjobb a szúnyogokat még azelőtt elkapni, mielőtt lehetőségük nyílik a petéik lerakására. Fontos, hogy a csapda ventillátora a nap 24 órájában működjön.

Hol?

A cél az, hogy a csapda elkapja a szúnyogokat, még mielőtt azok minket érnének el. Ezért fontos a szúnyogok pihenő területe közelében lévő helyet keresni. A nap folyamán a szúnyogok árnyékos, szél védett sövényekben vagy bokrokban pihennek. Ha a csapdát ide helyezzük, akkor elkaphatjuk a szúnyogokat, mielőtt azok elérnének minket és megcsípnének.

Ne helyezzük a csapdát közvetlenül a teraszra. Ha a csapdát a terasz közelében lévő árnyékos vagy bokros helyre tesszük, akkor a szúnyogokat a pihenő helyükön fogjuk el, mielőtt elérnék a teraszt és csípni tudnának.

Pihenő helyek

A szúnyogok pihenőhelyei lehetnek a magasabb páratartalmú helyek is, például kutak, csatornák, pincék stb. Kedvelik a farakásokat is, ahol könnyedén elbújhatnak.

Pete lerakó területek

A pete lerakó területek, mint például a nedves esőhordók, pocsolyák vagy virágcserepek is megfelelő helyszíneknek bizonyulnak. Azonban mindig ügyeljünk arra, hogy naptól és széltől védett helyet válasszunk!>

Íme néhány példa a rossz (bal oldal) és jó (jobb oldal) csapda elhelyezésre

A háziállatok szúnyogoktól való megóvásának érdekében ne helyezze a csapdát közvetlenül az ól mellé, hanem pár méterrel odébb.

Heves esőzés

A csapdát a csapadék nem befolyásolja, ám a védett helyzetnek pozitív hatással bír az elfogási arányra. Természetes védett helyek például fák vagy cserjék alatt, vagy bármilyen más fedett terület alatt vannak.

Annak ellenére, hogy a heves esőzések nem károsítják a csapdát, vannak olyan negatív hatások, amelyek csökkenthetik a fogási arányt: