BG-Home-Beltéri szúnyog és egyéb rovar csapda

Akciós ár: 19900 Ft

Eredeti ár: 37350 Ft

A Biogents BG-Home szúnyogcsapda egy nagy hatékonyságú és környezetbarát beltéri csapda, amely célkeresztbe veszi a tigris szúnyogokat és más repülő rovarokat a házban.

A csapda különösen vonzó az ázsiai tigris szúnyog (Aedes albopictus) és a sárga (vagy dengue) lázat okozó szúnyogok (Aedes aegypti) számára. Mindkét faj nem csak, hogy idegesítő, de olyan betegségek hordozója lehet, mint például a dengue láz, chikungunya vagy Zika vírus. A szubtrópusi és trópusi régiókban találhatóak meg szerte a világon. Ezenkívül az ázsiai tigris szúnyog a mediterrán térség nagy részén is előfordul.

 

Szabadalmaztatott technológia

A vizuális ingerek, mesterségesen előállított légáramlatok és egy, az emberi bőr illatát utánzó mesterséges illat kombinációja lehetővé teszi a csapda számára, hogy hatékonyan utánozzon egy embert és ezáltal magához vonzza a szúnyogokat.

A mesterséges emberi illatanyag (BG-Homescent) a csapda belsejében található tasakból áramlik a levegőbe. A BG-Homescent egy hónapig hatékony, ezután cserélni kell.

A csapda tetején lévő fűtött felület további csalogató ingert jelent. Végül, de nem utolsó sorban a csapda fekete színe szintén vizuálisan vonzza a szúnyogokat. A csapdához közelítő szúnyogokat egy ventilátor szívja be a csapda belsejébe, ahol azok kiszáradnak.

Más rovarokat a bekapcsolt UV fény vonzza a csapdához.

Az átlátszó ablakon keresztül ellenőrizhető az elfogott rovarok mennyisége és az ürítés szükségessége.  

 

Mérgező összetevők nélkül

A mesterséges illatanyag és a csapda design-ja nemzetközileg szabadalmaztatott. A csapda nem használ szén-dioxidot, propánt, butánt vagy más gyúlékony gázt valamint semmiféle mérgező kémiai anyagot.

1 db csapda 5V-os, 2A-es tápegységgel 3 különbözően csatlakoztatható AC bemenettel (A, C, G típus)

1 db LED fény

1 db BG-Homescent (mesterséges emberi illatanyag, 4 hétig hatékony)

1 db használati útmutató

Figyelem: A tápegység EU-s szabványú dugvillával ellátott (típus leírás: CEE 7/16)

súly: 0,8 kg

méret: 19 cm x 19 cm x 30 cm

csapda rendszer: 5V

energia fogyasztás: ~10 W

Ajánlott a csapdát a szúnyogok pihenő helyeinek közelében elhelyezni (pl.: növények mellé) vagy a bejárathoz közel, ahol bejutnak a házba. Ne rejtsük el a csapdát, se ne helyezzük túl magasra (legfeljebb 1 m-re a talajtól). Érdemes több helyszínt tesztelni!

Növeld a szúnyog szabályozást a petelerakó helyek kiküszöbölésével: ürítsd ki vagy teljesen takard le az esővízgyűjtő hordókat, távolítsd el a régi gumiabroncsokat, ürítsd ki a növény alátéteket, vödröket és más víztárolásra alkalmas edényeket; tartsd tisztán az ereszcsatornákat.